Vaření a recepty

TOP 5: Nejlepší recepty na francouzské tousty

Máte toustovač, pánev nebo troubu? Vysvětlíme vám, jak udělat ty nejlepší tousty. Jsou lahodné a nenáročné na přípravu. Můžete vybírat ze slaných i sladkých variant.

Super snídaně, svačina, oběd i večeře

Tousty jsou vhodné pro každou příležitost – pro normální chvíle doma i na oslavu. Někdo je má rád naslano a někdo nasladko – obě varianty jsou možné. Znáte ty nejchutnější recepty?

Tousty naslano

Jednou z možností je udělat si tousty ve slaném provedení. Tyto recepty máme celkem tři. Vytvořte tousty, bez nichž už nikdy nedáte ani ránu.

Zapečená bageta s mozzarelou

Tato mňamka je dobrá třeba na Silvestra. Na pánvi opečeme cibuli a česnek, mleté maso a sterilovaná rajčata. Směs okořeníme solí, pepřem, tymiánem a oregánem a třicet minut dusíme. Bagetu nakrájíme na kolečka, potřeme máslem, poklademe směsí a nakrájenou mozzarellou a dáme do trouby.

Nejlepší tousty
Nejlepší tousty

Plněné tousty

Na oleji orestujeme jarní cibulku a jakékoli maso. Toustový chléb vložíme stranou potřenou máslem do sendvičovače a posypeme námi připravenou směsí. Dochutíme solí a pepřem. Toust přiklopíme druhým plátkem chleba a pečeme.

Nejlepší tousty
Nejlepší tousty

Ďábelské tousty

Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Na oleji je orestujeme s mletým masem a kmínem a solí, dijónskou hořčicí a chilli pastou a worcestrovou omáčkou. Rajčatové pyré zalijeme vodou a vaříme půl hodiny na mírném plameni. Poté nasekáme sterilované okurky na měsíčky a přidáme do vroucí směsi a dle chuti přidáme nálev z okurek. Cheddar nastrouháme nahrubo a tousty opečeme v toustovači. Po vyndání je naplníme vzniklou masovou směsí a posypeme sýrem. Nakonec pokrm ozdobíme nakrájenými rajčaty.

Tousty nasladko

A nyní následují dva recepty na sladké provedení toustů. Po pouhém pohledu na fotku už jistě zamíříte do kuchyně nebo do obchodu pro toustový chléb.

Francouzské tousty

Tato delikatesa se dělá na pánvi. Čtvrt litru mléka smícháme s půlkou lžičky vanilinového cukru, lžičkou skořice, čtyřmi lžícemi cukru, čtyřmi vejci a muškátovým oříškem. Do vzniklé směsi namočíme toasty a na másle je opékáme 3 minuty z každé strany. Do talíře, kam tousty vyklopíte, můžete přidat ovoce a bude to TOP.

Banánové tousty s čokoládou

Banán nakrájený na kolečka a kousky čokolády vložíme mezi dva plátky toustového chleba do sendvičovače. Potřeme je máslem a necháme opéct. Poté stačí tousty na talíři posypat moučkovým cukrem a eventuálně dozdobit ovocem.

Nejlepší tousty
Nejlepší tousty

Nejlepší toustovač (sendvičovač)

Když už víte, co dobrého si máte udělat, ale nevlastníte toustovač, nezoufejte. V obchodech jsou běžně k dostání, nebo si nějaký můžete objednat přes internet. Například na Alze mají super kvalitní a levný toustovač – nejlepší toustovač Sencor SSM 4300SS, který dobře poslouží, když se vám začnou sbíhat sliny. Další možností je toustovač Tristar SA 3065, kde uděláte naráz 4 tousty ve tvaru lastury. Seženete je do tisícovky. Tousty se nicméně dají dělat i v troubě, takže můžete využít toto kuchyňské zařízení.

Co říkáte na tento článek?

Pobavilo
0
Užitečné
1
Super
1
Nic moc
0
Trapas
0
Petra Sýkorová
Jsem redaktorkou skautského časopisu Roverský kmen. Ve volném čase píši básně, povídky a knihu. Také ráda čtu, cestuji a chodím do přírody. Vystudovala jsem maturitní obor podnikání.

    Chci k tomu něco říci

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *