Vaření a recepty

TOP 7: Nejlepší pomazánky na chlebíčky

Chlebíčky s pomazánkou, pokrm studené kuchyně, který můžeme považovat za tradiční českou pochoutku. Navíc vám příprava zabere málo času a všichni si pochutnáte. A jaké pomazánky patří mezi oblíbené? To se dozvíte níže. Tak se pojďme pustit do vaření!

1. Pomazánka z uzeného lososa

Ingredience:

  • 227 g smetanového sýra
  • 113 g uzeného lososa
  • 1 polévková lžíce kapary
  • 20 g pažitky
  • 2 lžičky čerstvého kopru
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 0,5 lžičky mletého pepře

Postup:

  1. Do mísy vložte sýr a vidličkou ho jemně rozmačkejte. Přidejte lososa, kapary, nasekanou pažitku a kopr. Vše promíchejte.
  2. Vše dochuťte pepřem a citronovou šťávou. Vše ještě jednou promíchejte a dejte do ledničky odležet.

2. Šunková pomazánka

Ingredience:

  • 300 g šunky
  • 1 velké vejce natvrdo
  • 2 lžíce nadrobno nakrájeného celeru
  • 2 lžičky jemně nakrájené cibule
  • 2 lžičky nálevu z kyselých okurek
  • 3/4 šálku majonézy
  • 1 lžíce plnotučné hořčice

Postup:

  1. Ve velké míse smíchejte prvních pět ingrediencí.
  2. Smíchejte majonézu a hořčici a přidejte je k šunkové směsi, dobře promíchejte.
  3. Hotovou pomazánku nechte vychladit.

3. Bylinková česnekovo-sýrová pomazánka

Ingredience:

  • 2 balíčky smetanového sýra
  • 250 g změklého másla
  • 2 stroužky česneku
  • 0,5 lžičky sušené bazalky
  • pepř

Postup:

  1. Ve velké míse smíchejte smetanový sýr, máslo, prolisované stroužky česneku a koření.
  2. Vše důkladně promíchejte.
  3. Dejte vychladit do ledničky.

TIP! K chlebíčkům se hodí i dobré jednohubky!

4. Benediktinská pomazánka

Ingredience:

  • 1 balení smetanového sýra
  • 1 lžíce majonézy
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/8 lžičky pepře
  • 1/8 lžičky kopru
  • 3/4 šálku jemně nakrájené oloupané okurky
  • 1/4 šálku jemně nakrájené cibule

Postup:

  1. V malé misce smíchejte smetanový sýr, majonézu, sůl, bílý pepř, kopr.
  2. Vyšlehejte do hladka.
  3. Vmíchejte okurku a cibuli.
  4. Přikryjte a chlaďte až do podávání.

5. Vajíčková pomazánka

Ingredience:

  • 1 balení majonézy
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • 6 natvrdo uvařených velkých vajec
  • 85 g smetanového sýra
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka pepře

Postup:

  1. Uvařená vejce nakrájejte na kousky a vložte do mixéru. Dále přidejte smetanový sýr, majonézu, hořčici, cibuli.
  2. Do hladka rozmixovanou směs přendejte do mísy a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Vše dobře promíchejte.
  3. Před podáváním nechte pomazánku vychladit.

6. Krémová avokádová pomazánka

Ingredience:

  • 2 zralá avokáda
  • 1/4 zakysané smetany
  • 1/4 řeckého jogurtu
  • 1 šalotka
  • listy koriandru (dle chuti)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička medu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Vložte avokádo, zakysanou smetanu, jogurt, šalotku, koriandr, citronovou šťávu, med, sůl a pepř do kuchyňského robotu a rozmixujte do hladka.
  2. Hotovou pomazánku nechte vychladnout.

TIP! Inspirujte se recepty na výborné francouzské tousty.

7. Nivová pomazánka

Ingredience:

  • 1 balení smetanového sýra
  • 1 balení sýru Niva
  • 2 až 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů
  • čerstvá pažitky
  • čerstvé petržel
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. V misce smíchejte změklý smetanový sýr s rozdrobeným modrým sýrem, nasekanými vlašskými ořechy, pažitkou a petrželkou.
  2. Dobře promíchejte a podle chuti přidejte sůl a pepř.
  3. A máte hotovo!

Až pomazánky natřete na chlebíčky přichází čas na vaší kreativitu. Co by to bylo za chlebíčky, kdyby nebyly ozdobené? A tak je doplňte o zeleninu, salám nebo šunku. Dobrou chuť!

Co říkáte na tento článek?

Pobavilo
1
Užitečné
0
Super
0
Nic moc
0
Trapas
0
Kateřina Korčáková
Píši pro různé portály jako je Moony a psaní beru jako své sebevyjádření.

    Chci k tomu něco říci

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *