Nezařazené

Recept na nejrychlejší těsto na pizzu

Kdo by neměl rád pizzu? A co takhle přímo z domova? Nejlepší pizzu, jakou jsem kdy jedla, peče moje babička. Podělím se s vámi o recept. A vaše pizza bude na jedničku.

Snadná a rychlá pizza, jakou svět neviděl

Pizzu zvládne udělat i největší nepřítel vaření/pečení. Jak tuto oblíbenou italskou pochoutku připravit? Budeme potřebovat jen několik ingrediencí. Tato pizza nebude kulatá, ale upečeme ji na plechu a krájíme ji na čtverečky jako buchtu.

Ingredience na těsto:

  • 350 g hladké mouky,
  • 2 dkg droždí,
  • 1/4 l mléka,
  • cukr,
  • sůl.
Těsto na pizzu.
Těsto na pizzu. Zdroj: Pixabay

Ingredience na vrchní část pizzy

  • rajčata,
  • papriky,
  • kečup,
  • tvrdý sýr,
  • salám.

Postup při přípravě domácí pizzy

Nejprve si uděláme těsto. Poté pizzu ozdobíme. Pojďme na to.

Jak na těsto

V hrnku ohřejeme mléko, aby bylo vlažné, přidáme lžičku cukru pro lepší vzkypění, rozdrobíme do něho droždí a uděláme si kvásek. V misce smícháme mouku se solí a kváskem a s pomocí vařečky nebo kuchyňského robota vytvoříme těsto, které pod utěrkou v teple necháme vykynout. Těsto nesmí být řídké.

Po vykynutí můžeme těsto válet. Z uvedeného množství ingrediencí jsou dvě pizzy. Těsto přeneseme na olejem vymazaný plech.

Jak pizzu ozdobit

Rajčata, papriky a salám nakrájíme na malé kostičky. Tvrdý sýr (eidam) nastrouháme nahrubo. Vyválené těsto nejprve pomažeme stěrkou kečupem, čím více, tím lepší bude chuť. Poté rovnoměrně rozprostřeme rajčata, papriky a salám. Nakonec pizzu posypeme sýrem. Okraje pizzy pomažeme olejem, aby při pečení neztvrdly. Troubu předehřejeme na 180–200 °C a můžeme vesele péct. Pokud pizzu včas nevytáhneme, může být tvrdší na skus. Není nutné pizzu péct příliš dlouho.

Pizza z listového těsta

Ještě rychlejší pizzu vyrobíme z koupeného listového těsta, které rozválíme a naplníme ingrediencemi pro pizzu.

Ingredience

  • listové těsto,
  • kapie,
  • rajčata,
  • klobása,
  • olivy,
  • sušené oregano,
  • čedar.

Postup při přípravě pizzy z listového těsta:

To rozválíme a dáme na vymazaný plech. Okraje těsta přehneme. Celou plochu klasicky potřeme kečupem, posypeme kostičkami kapie a rajčat a kolečky klobásy. Můžeme přidat nakrájené olivy a sušené oregano. Pizzu posypeme nastrouhaným sýrem, například čedarem.

Pizza
Pizza. Zdroj: Pixabay

Další povolené suroviny do pizzy

Pizza může mít řadu variant co do složení. Vegetariáni ji ocení třeba se špenátem, artyčokem, fíky, cuketou, houbami, chřestem, máslovou dýní nebo čtyřmi druhy sýra, ale také třeba s česnekem nebo zelenou petrželí. V pizze se dobře chuťově vyjímají například tyto druhy sýra:

  • mozzarella,
  • feta,
  • parmezán,
  • plísňový sýr.

Další zajímavé recepty:

Co říkáte na tento článek?

Pobavilo
0
Užitečné
0
Super
0
Nic moc
0
Trapas
0
Petra Sýkorová
Jsem redaktorkou skautského časopisu Roverský kmen. Ve volném čase píši básně, povídky a knihu. Také ráda čtu, cestuji a chodím do přírody. Vystudovala jsem maturitní obor podnikání.

    Chci k tomu něco říci

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *