Jak na ...NávodVaření a recepty

Vyzkoušejte nejrychlejší a nejlepší bublaninu

Honí Vás mlsná, čekáte návštěvu, chcete upéct dětem něco na zub, nebo prostě nechcete strávit u pečení věčnost? Tak vyzkoušejte nejrychlejší a nejlepší bublaninu s ovocem! Je vláčná a připravíte jí ze surovin, které máte běžně doma, váha není třeba a navíc k přípravě těsta potřebujete, kromě níže uvedených ingrediencí, pouze misku a jakýkoli čtvrtlitrový hrnek.

Co budete na nejlepší bublaninu potřebovat?

  • jeden a půl hrnku polohrubé mouky
  • jeden hrnek krupicového cukru
  • jeden hrnek mléka
  • tři čtvrtě hrnku oleje
  • dvě vejce
  • jeden balíček prášku do pečiva
  • jedna lžíce hrubé mouky, která poslouží na obalení ovoce
  • ovoce, tak pět set gramů
  • tuk na vymazání a strouhanka na vysypání pekáče

Postup přípravy těsta je rychlý a jednoduchý, jdeme na to!

Připravte si misku, ve které smícháte polohrubou mouku s práškem do pečiva a s cukrem, přidáte vejce, olej, mléko a pečlivě promícháte ručním šlehačem, nebo metlou.

Pekáč vymažete tukem, následně vysypete strouhankou a poté do něj nalijete hladké těsto.

Ovoce, my máme nejraději jahody, nebo borůvky, promícháte s lžící hrubé mouky, aby natáhlo přebytečnou vodu, a to pak pokladete na těsto. Nejlepší je použít ovoce čerstvé, ale samozřejmě se hodí i to zamražené, nebo třeba zavařené. Návod na vyzkoušený jahodový kompot najdete níže.

Nakonec pekáč vložíte do dobře vyhřáté trouby, ideální teplota je okolo 160 stupňů a pečete 30 až 40 minut.

Jak poznám, že je bublanina hotová?

Otázka na kterou je velmi jednoduchá odpověď. Hotová bublanina, která krásně provoní vaší kuchyň, bude mít na povrchu zlatavou barvu. A pokud si i přesto nebudete jistí, vezměte si špejli, píchněte do pečící se hmoty a pokud se na ní nic nenalepí, je hotovo. Chuťové pohárky budou jásat radostí, když tuto sladkou rychlovku po vychladnutí lehce posypete moučkovým cukrem. S boulemi za ušima pak můžete sledovat, jak se po ní během krátké chvíle zapráší! Přeji dobrou chuť!

Jak na jahodový kompot?

Než se vůbec pustíme do samotné přípravy, je třeba mít připravené čisté, vyvařené a hlavně suché sklenice i víčka. Pokud tohle máme, můžeme se vrhnout na výrobu nálevu.

Nálev na zavařování

Příprava nálevu na zavařování je velice jednoduchá. V jednom litru vody smícháte půl kila cukru, můžete dát i trochu více, pokud jsou jahody kyselejší a nálev přivedete k varu. Pár minut provaříte, poté necháte vystydnout.

Pěkné jahody, základ všeho

Ovoce, které se za nedlouho stane kompotem, musí být čisté, bez listů, nesmí být nahnilé, nebo jinak poškozené. Umyté a osušené jahody naskládáme do sklenic, zalijeme vychladlým nálevem jeden centimetr pod okraj a zavíčkujeme.

Do připraveného hrnce vložíme na dno utěrku, aby sklenice při zavařování nepraskly a naskládáme jednu sklenici vedle druhé. Poté nalijeme vodu do tří čtvrtin výšky sklenic. Zavařujeme při 80 – 90 stupních po dobu 10 -15 minut.

Po uplynutí uvedené doby sklenice vyndejte, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Na závěr nezapomeňte studené jahodové kompoty označit popiskem s datem výroby a pak je uschovejte do spíže.

Co říkáte na tento článek?

Pobavilo
0
Užitečné
0
Super
0
Nic moc
0
Trapas
0

Chci k tomu něco říci

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *