Internet

Jaký je nejdražší alkohol na světě a proč?

Nejdražší alkohol na světě. jaká je jeho hodnota? Kolik dnes stojí láhev nejdražší vodky, rumu či koňaku? Většině z nás se vybaví alkohol, který je běžně k dostání v supermarketech a specializovaných prodejnách. Jde ale o trochu jiný alkohol. Jde o alkohol s příběhem a jedinečností. Právě příběh a jedinečnost alkoholu zajistí zhodnocení.

Na trhu jsou ale dnes k mání podstatně dražší kousky, jejichž koupí navíc i výhodně zainvestujeme. Dobrá investice nemusí představovat jen klasické cenné papíry. Můžeme vsadit jak na investiční víno, tak na něco z tvrdšího soudku, ať už se jedná o koňak, rum nebo vodku. Nejdražší alkohol na světě je skvělou investicí, ovšem je dobré, abyste splňoval jeden předpoklad. Investiční alkohol by vás měl bavit, měl byste se v této oblasti orientovat a mít určitý přehled.

Nejdražší koňak

Nejdražší koňak na světě, pochoutka milionářů, je v současné době koňak Henri IV Dudognon Heritage Cognac Cocnag Grande Champagne. Vzácnému a kvalitnímu moku starému až 100 let přidává na hodnotě i láhev samotná.

Unikátní obal z křišťálu se pyšní 24karátovým zlatem, platinou a brilianty, které dávají dohromady úctyhodný součet 6500 kusů. Koňak seženete za 2 miliony dolarů, v přepočtu za necelých 43 milionů korun.

Nejdražší vodka

Jak už samotný název napovídá, Billionaire Vodka je nejdražší ve světě vodky. Surovinou pro její výrobu je pramenitá voda pocházející z okolí hradu Caverswall v Anglii. Zdroj vody má údajně léčivé účinky. Voda se filtruje přes uhlíky ze severské břízy a poté přes písek z drcených diamantů.

Spolu s ní v rámci koupě obdržíte i exkluzivní kartu asistenční služby, která pro vás zařídí veškeré vaše přání, samozřejmě v rámci legality a mezích zákona. Za zmínku stojí i doručení. Vodku obdržíte vždy osobně vámi zvoleným způsobem. A to už se vyplatí za cenu 3,7 milionu dolarů, v přepočtu 79 milionů korun.

Nejdražší rum

Třtinový nápoj z roku 1940 byl do láhve stočen v roce 1915 a na světě už jsou k mání pouze poslední čtyři exempláře této jamajské lahůdky. Tomu odpovídá i cena 40 000 liber za každou tedy 1,15 milionů korun za láhev.

A rovnou u této značky zůstaneme. Další v pořadí je J. Wray and Nephew President´s Reserve, jehož vznik se datuje do roku 1982, kdy president USA navštívil Jamajku. Bylo zhotoveno 12 lahví. Pyšným majitelem jedné z nich je italský kupec, který za ni zaplatil 31 500 liber, což je v přepočtu 933 000 korun.

Ceny za výše uvedený alkohol se pohybují v závratných částkách a jedná se spíše o sběratelské kousky. Naštěstí nemusíme být milionáři, abychom si mohli dopřát sklenku kvalitního alkoholu. Kvalita nápoje je důležitá, následné bolesti hlavy nemusí být tak urputné, pokud to s alkoholem, zcela výjimečně, přeženeme.

Co říkáte na tento článek?

Pobavilo
0
Užitečné
0
Super
1
Nic moc
0
Trapas
0
Andrea
Momentálně jsem na rodičovské dovolené. a jsem hrdou mámou báječného syna. Odmala ležím v knihách, psaní je pro mě zábava i terapie a jako typický zrozenec ve znamení Býka miluji dobré jídlo a pití.

Chci k tomu něco říci

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Více:Internet