Remoska je skvělým kuchařským pomocníkem, který vám umožňuje připravovat zdravá jídla snadno a rychle. Tento multifunkční hrnec využívá speciální technologii vaření z horkého vzduchu, která zachovává výživné látky a přináší výbornou chuť. Pokud vlastníte remosku a hledáte nové recepty, máme pro vás nejlepší recepty z remosky, které si zamilujete. Inspirujte se jak recepty níže, tak recepty ze článku: Inspirace, co vařit k obědu.
1. Kuře s citronem a bylinkami
Tento recept je skvělou volbou pro milovníky kuřecího masa. Kuřecí kousky opečte na oleji, přidejte plátky citronu, bylinky (např. tymián, rozmarýn) a zakápněte olivovým olejem. Poté jednoduše vložte do remosky a nechte pod pokličkou dusit, dokud maso není krásně měkké a šťavnaté.
2. Pečené brambory s rozmarýnem
Pro tento recept stačí oloupané brambory nakrájet na plátky, osolit, opepřit a posypat čerstvým rozmarýnem. Poté položte brambory do remosky a zalijte olejem. Po krátkém pečení získáte skvělé křupavé brambory s vůní rozmarýnu.
3. Losos s brokolicí a citronem
Na lososové filé položte brokolici a plátky citronu, zakápněte olivovým olejem a osolte, opepřete. Poté dejte do remosky a pod pokličkou pečte, dokud není losos krásně nadýchaný a brokolice měkká. Pokud jste milovníkem ryb, zkuste si uvařit jídlo podle nejlepších receptů s kapra.
4. Kuřecí kari s kokosovým mlékem
Kuřecí kousky opečte na oleji, přidejte cibuli a papriku. Poté zalijte kokosovým mlékem, přidejte kari koření, osolte a nechte dusit v remosce. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.
5. Zeleninová směs s mozzarellou
Nakrájenou papriku, cuketu, rajčata a cibuli smíchejte s olivovým olejem, česnekem a bylinkami (bazalka, oregano). Přidejte na plátky nakrájenou mozzarellu a dejte do remosky. Po krátkém pečení máte výbornou zeleninovou směs s tajemnou italskou atmosférou.
6. Kuřecí rolády plněné špenátem a sýrem
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme směsí špenátu a nahrubo nastrouhaného sýra. Rolády svažte a položte do remosky. Pečte, dokud nejsou řízky krásně zlaté a uvnitř šťavnaté.
7. Těstoviny s brokolicí a šunkou
Vařte těstoviny a přidejte do vody brokolici, aby se uvařila společně s těstovinami. Poté sceděte a přidejte na kostky nakrájenou šunku, zakápněte olivovým olejem a posypte parmezánem. Dobře promíchejte a nechte si chutnat na talíři.
8. Kuře na medu a hořčici
Kuřecí kousky opečte na oleji, poté je potřete směsí hořčice a medu. Položte do remosky a pečte, dokud nejsou kuřecí kousky krásně křupavé a dochucené.
9. Pečené brambory s uzeným masem a sýrem
Brambory nakrájené na plátky smíchejte s uzeným masem a nahrubo nastrouhaným sýrem. Zalijte smetanou a dejte do remosky. Po krátkém pečení vznikne výborné a sýrově krémové jídlo.
10. Hovězí guláš s cibulí a paprikou
Hovězí maso nakrájené na kostky opečte na oleji, přidejte cibuli a papriku. Zalijte vývarem, přidejte nové koření, a dejte do remosky. Dusíme, dokud maso není krásně měkké a omáčka hustá.
Pokud si rádi před hlavním jídlem dopřáváte polévku, vyzkoušejte recepty na nejlepší rychlé polévky.
Tyto recepty jsou jen malým výběrem z mnoha možností, jaké vám remoska nabízí. S tímto úžasným kuchařským pomocníkem můžete experimentovat s různými ingrediencemi a vytvářet zdravá a výživná jídla pro sebe i své blízké. Pusťte se do vaření a objevte nové chutě a vůně, které vám remoska přinese do kuchyně.