Máte chuť na čínu? Tyto jednoduché recepty zvládnete sami doma a k tomu si pochutnáte! Jaká je nejlepší čína a její recept? Toto je 5 nejoblíbenějších receptů na čínské jídlo.
Kung Pao kuře
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 1/2 šálku arašídů
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 červená paprika, nakrájená na kousky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 cm kousek zázvoru, oloupaný a nasekaný
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce octa
- 1 lžička cukru
- 1 lžička červeného papričkového oleje
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a obalte je v kukuřičném škrobu.
- Připravte omáčku smícháním sójové omáčky, octa, cukru a papričkového oleje.
- Rozehřejte olej v pánvi a osmažte na něm kuřecí maso do zlatova.
- Přidejte papriku, česnek a zázvor a smažte dalších pár minut.
- Přidejte arašídy a omáčku a promíchejte. Podávejte s rýží.
Čínské nudle se zeleninou
Suroviny
- 300g čínských nudlí
- 2 mrkve, na tenké nudličky
- 1/2 hlávky zelí, na tenké nudličky
- 2 lžíce oleje
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
Postup:
- Vařte nudle podle pokynů na obalu, sceďte a odložte stranou.
- Na pánvi rozehřejte olej a přidejte česnek. Smažte, dokud nevoní.
- Přidejte mrkev a zelí a smažte 2 minuty.
- Dále přidejte sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř a vařte dalších 2 minuty.
- Následně přidejte vařené nudle a promíchejte.
Hovězí s bambusovými výhonky
Suroviny
- 500g hovězího masa, nakrájeného na tenké plátky
- 1 cibule, nakrájená na malé kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1/2 šálku nakrájených bambusových výhonků
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oyster omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
Postup
- V misce smíchejte sójovou omáčku, oyster omáčku, cukr, sůl a pepř a odložte.
- Na pánvi zahřejte olej a smažte cibuli a česnek na středním ohni, dokud nezměknou.
- Přidejte hovězí maso a smažte, dokud není zlatohnědé.
- Přidejte bambusové výhonky a smažte 2 minuty.
- Přidejte směs sójové omáčky a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Hotovo!
Sweet and sour kuře (sladkokyselé kuře)
Suroviny
- 500g kuřecího masa, nakrájeného na menší kousky
- 1/2 cibule, nakrájené na kousky
- 1/2 papriky, nakrájené na kousky
- 1/2 ananasu, nakrájeného na kousky
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1/2 šálku kukuřičné mouky
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- olej na smažení
Pro omáčku
- 1/2 šálku octa
- 1/2 šálku vody
- 1/2 šálku cukru
- 2 lžíce ketchupu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička česneku, nasekaného
- 1 lžička zázvoru, nasekaného
- 2 lžíce kukuřičné mouky rozpuštěné ve 2 lžících vody
Postup
- V misce smíchejte hladkou mouku, kukuřičnou mouku, vejce, sůl a pepř.
- Obalte kuřecí kousky v této směsi a smažte je na pánvi v dostatečném množství oleje na středním ohni, dokud nejsou zlatohnědé a křupavé. Odložte stranou.
- Ve stejné pánvi osmahněte cibuli a papriku, dokud nezměknou.
- Přidejte ananas a osmahněte dalších 2 minuty.
- Smíchejte ocet, vodu, cukr, ketchup, sójovou omáčku, česnek a zázvor v hrnci na středním ohni. Vařte, dokud se cukr úplně nerozpustí.
- Přidejte směs rozpuštěné kukuřičné mouky a vařte, dokud se omáčka nezhoustne.
- Přidejte smažené kuřecí kousky, cibuli, papriku a ananas do omáčky a promíchejte.
- Podávejte s rýží a podle chuti posypané sezamem a nasekanou cibulkou. Hotovo!
Klasická kuřecí čína
Suroviny
- 500g kuřecího masa, nakrájeného na menší kousky
- 1 cibule, nakrájená na kousky
- 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
- 1 červená paprika, nakrájená na kousky
- 1 mrkev, nakrájená na tenké plátky
- 1/2 šálku vody
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 3 lžíce cukru
- 1/4 šálku octa
- 1/4 šálku ketchupu
- 2 lžíce kukuřičné mouky rozpuštěné ve 2 lžících vody
- olej na smažení
Postup
- V míse smíchejte vodu, sójovou omáčku, cukr, ocet a ketchup. Vše důkladně promíchejte, dokud se cukr nerozpustí.
- V další míse smíchejte kukuřičnou mouku a vodu, dokud vznikne hladká pasta.
- V pánvi rozehřejte olej a smažte kuřecí kousky, dokud nejsou zlatavě hnědé a upečené. Odložte stranou.
- Ve stejné pánvi osmahněte cibuli, papriky a mrkev, dokud nezměknou.
- Přidejte směs vody, sójové omáčky, cukru, octa a ketchupu a nechte omáčku zahřát.
- Pomalu přilijte směs kukuřičné mouky a vody, nepřestávejte míchat, dokud se omáčka nezhoustne.
- Přidejte smažené kuřecí kousky do omáčky a promíchejte, dokud nejsou všechny kousky potažené omáčkou. Vařte ještě 2-3 minuty, dokud se vše dobře prohřeje.
- Podávejte s rýží nebo s nudlemi.
Líbil se Vám článek na téma- Nejlepší čína/ recept? Přečtěte si můj další článek o tom, jak uvařit kuskus a s čím je nejlepší.
Co říkáte na tento článek?
Pobavilo
0
Užitečné
2
Super
0
Nic moc
0
Trapas
0