Nezařazené

Nejlepší čína, jaký je recept?

Máte chuť na čínu? Tyto jednoduché recepty zvládnete sami doma a k tomu si pochutnáte! Jaká je nejlepší čína a její recept? Toto je 5 nejoblíbenějších receptů na čínské jídlo.

Kung Pao kuře

Suroviny
  • 500 g kuřecího masa
  • 1/2 šálku arašídů
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 cm kousek zázvoru, oloupaný a nasekaný
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička červeného papričkového oleje
Postup
  1. Maso nakrájejte na menší kousky a obalte je v kukuřičném škrobu.
  2. Připravte omáčku smícháním sójové omáčky, octa, cukru a papričkového oleje.
  3. Rozehřejte olej v pánvi a osmažte na něm kuřecí maso do zlatova.
  4. Přidejte papriku, česnek a zázvor a smažte dalších pár minut.
  5. Přidejte arašídy a omáčku a promíchejte. Podávejte s rýží.
Kungpao

Čínské nudle se zeleninou

Suroviny
  • 300g čínských nudlí
  • 2 mrkve, na tenké nudličky
  • 1/2 hlávky zelí, na tenké nudličky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
Postup:
  1. Vařte nudle podle pokynů na obalu, sceďte a odložte stranou.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte česnek. Smažte, dokud nevoní.
  3. Přidejte mrkev a zelí a smažte 2 minuty.
  4. Dále přidejte sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř a vařte dalších 2 minuty.
  5. Následně přidejte vařené nudle a promíchejte.
Nudle

Hovězí s bambusovými výhonky

Suroviny
  • 500g hovězího masa, nakrájeného na tenké plátky
  • 1 cibule, nakrájená na malé kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1/2 šálku nakrájených bambusových výhonků
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oyster omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
Postup
  1. V misce smíchejte sójovou omáčku, oyster omáčku, cukr, sůl a pepř a odložte.
  2. Na pánvi zahřejte olej a smažte cibuli a česnek na středním ohni, dokud nezměknou.
  3. Přidejte hovězí maso a smažte, dokud není zlatohnědé.
  4. Přidejte bambusové výhonky a smažte 2 minuty.
  5. Přidejte směs sójové omáčky a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Hotovo!
Hovězí- Nejlepší čína recept

Sweet and sour kuře (sladkokyselé kuře)

Suroviny
  • 500g kuřecího masa, nakrájeného na menší kousky
  • 1/2 cibule, nakrájené na kousky
  • 1/2 papriky, nakrájené na kousky
  • 1/2 ananasu, nakrájeného na kousky
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 1/2 šálku kukuřičné mouky
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • olej na smažení
Pro omáčku
  • 1/2 šálku octa
  • 1/2 šálku vody
  • 1/2 šálku cukru
  • 2 lžíce ketchupu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička česneku, nasekaného
  • 1 lžička zázvoru, nasekaného
  • 2 lžíce kukuřičné mouky rozpuštěné ve 2 lžících vody
Postup
  1. V misce smíchejte hladkou mouku, kukuřičnou mouku, vejce, sůl a pepř.
  2. Obalte kuřecí kousky v této směsi a smažte je na pánvi v dostatečném množství oleje na středním ohni, dokud nejsou zlatohnědé a křupavé. Odložte stranou.
  3. Ve stejné pánvi osmahněte cibuli a papriku, dokud nezměknou.
  4. Přidejte ananas a osmahněte dalších 2 minuty.
  5. Smíchejte ocet, vodu, cukr, ketchup, sójovou omáčku, česnek a zázvor v hrnci na středním ohni. Vařte, dokud se cukr úplně nerozpustí.
  6. Přidejte směs rozpuštěné kukuřičné mouky a vařte, dokud se omáčka nezhoustne.
  7. Přidejte smažené kuřecí kousky, cibuli, papriku a ananas do omáčky a promíchejte.
  8. Podávejte s rýží a podle chuti posypané sezamem a nasekanou cibulkou. Hotovo!
Sweet Nejlepší čína recept

Klasická kuřecí čína

Suroviny
  • 500g kuřecího masa, nakrájeného na menší kousky
  • 1 cibule, nakrájená na kousky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 mrkev, nakrájená na tenké plátky
  • 1/2 šálku vody
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 3 lžíce cukru
  • 1/4 šálku octa
  • 1/4 šálku ketchupu
  • 2 lžíce kukuřičné mouky rozpuštěné ve 2 lžících vody
  • olej na smažení
Postup
  1. V míse smíchejte vodu, sójovou omáčku, cukr, ocet a ketchup. Vše důkladně promíchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  2. V další míse smíchejte kukuřičnou mouku a vodu, dokud vznikne hladká pasta.
  3. V pánvi rozehřejte olej a smažte kuřecí kousky, dokud nejsou zlatavě hnědé a upečené. Odložte stranou.
  4. Ve stejné pánvi osmahněte cibuli, papriky a mrkev, dokud nezměknou.
  5. Přidejte směs vody, sójové omáčky, cukru, octa a ketchupu a nechte omáčku zahřát.
  6. Pomalu přilijte směs kukuřičné mouky a vody, nepřestávejte míchat, dokud se omáčka nezhoustne.
  7. Přidejte smažené kuřecí kousky do omáčky a promíchejte, dokud nejsou všechny kousky potažené omáčkou. Vařte ještě 2-3 minuty, dokud se vše dobře prohřeje.
  8. Podávejte s rýží nebo s nudlemi.
Nejlepší čína recept

Líbil se Vám článek na téma- Nejlepší čína/ recept? Přečtěte si můj další článek o tom, jak uvařit kuskus a s čím je nejlepší.

Co říkáte na tento článek?

Pobavilo
0
Užitečné
2
Super
0
Nic moc
0
Trapas
0
Kamila Vargová
Jsem studentkou VŠ v Praze. Ráda píšu, maluju a hraju na klavír. Maluju v aplikaci Procreate třeba portréty, cokoliv podle fotografií a následně je tisknu na oblečení. Tudíž se jedná o originální kousky. Baví mě také

Chci k tomu něco říci

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *