Přemýšlíte nad chutnou ale zároveň zdravou pochutinou pro svoje milované ratolesti? Teď už nemusíte, máme pro vás jeden skvělý tip! Banánové sušenky pro děti. Níže si představíme velmi jednoduchý, rychlý a chutný recept. Jistě se stane populární i u vás doma a to hlavně u vašich dětí i jejich kamarádů.
Banánové sušenky pro děti
Většina rodičů sebou na výlet nosí v tašce pro všechny případy piškoty či různé oplatky. A to hlavně z toho důvodu, že tím dítko zažene hlad do doby, než bude ideální příležitost na klasické jídlo. A druhým důvodem je pravděpodobně to, že se tím vaše dítko na chvíli zabaví. Ovšem podávat dítěti kupované sušenky s vyšším obsahem cukru pravděpodobně není nejlepší volba. Lépe uděláte, když upečete domácí sušenky do zásoby. Navíc můžete děti přizvat k přípravě, čímž je zabavíte, něco nového naučíte a na výsledek pečení se budou o to více těšit. A mimochodem jsou tak výborné, že děti nebudou jejich jedinými strávníky.
Proč jsou banánové sušenky dobré nejen chuťově?
- Hlavně proto že, banány jsou bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu, která je důležitá pro zdravý trávicí systém. Navíc jsou plné přírodních cukrů, které poskytují rychlou energii, ideální pro aktivní děti. Kromě toho obsahují i draslík, který je důležitý pro správnou funkci svalů a nervů v našich tělech.
- Zdravé tuky: Ovesné vločky obsahují zdravé tuky, které jsou důležité pro vývoj mozku dětí.
- Bez umělých sladidel: Banány dodají sušenkám přirozenou sladkost, takže není potřeba přidávat žádné umělé sladidlo.
- Dlouhodobá energie: Díky vláknině a přírodním cukrům z banánů budou vaše děti mít dlouhotrvající energii.
Suroviny
- 3-4 banány
- Mléko (cca 3 polévkové lžíce)
- Med (1 polévková lžíce, kdo má raději sladší dá dvě)
- Skořice (1 polévková lžíce)
- 180g mletých ovesných vloček
Ano, opravdu toho více nepotřebujete.
Banánové sušenky pro děti – postup přípravy
Banány rozmačkáme vidličkou na co nejjemnější kaši. Následně přidáme i další ingredience – med, mléko, skořici a nakonec i vločky. Měla by vám vzniknout hustá kaše. Pekáček nebo plech vymažeme, případně vyložíme papírem na pečení a pomocí lžíce vyskládáme z hutného těsta placičky. Na 200 stupňů pečeme připravené sušenky přibližně 15 až 20 minut. Jakmile sušenky zezlátnou, vypneme troubu a ještě horké sušenky opatrně přendáme na tácek.
Tipy navíc
- Pokud skladujeme sušenky v uzavřené nádobě na chladném a suchém místě, mohou vydržet až týden. Ideálně by ale měly být spotřebovány co nejdříve pro nejlepší chuť.
- Pokud jsou vaše batolata již zvyklá na pevnou stravu a nemají alergie na uvedené ingredience, mohou se banánové sušenky podávat jako zdravá svačina.
- Zvýšit zájem vašich dětí o tyto sušenky můžete pomocí dalšího zdobení. Například je můžete udělat v polomáčené verzi, pomocí rozpuštěné čokolády, zdobit lentilkami nebo kousky sušeného banánu nebo sušenými brusinkami. Tím sice částečně opouštíme myšlenku zdravého receptu ale příležitostně si může dopřát každý – obzvláště děti. Dobrou chuť.