Jak na ...Vaření a receptyZdraví

Jak udělat skvělé banánové sušenky pro děti?

Přemýšlíte nad chutnou ale zároveň zdravou pochutinou pro svoje milované ratolesti? Teď už nemusíte, máme pro vás jeden skvělý tip! Banánové sušenky pro děti. Níže si představíme velmi jednoduchý, rychlý a chutný recept. Jistě se stane populární i u vás doma a to hlavně u vašich dětí i jejich kamarádů.

Banánové sušenky pro děti

Většina rodičů sebou na výlet nosí v tašce pro všechny případy piškoty či různé oplatky. A to hlavně z toho důvodu, že tím dítko zažene hlad do doby, než bude ideální příležitost na klasické jídlo. A druhým důvodem je pravděpodobně to, že se tím vaše dítko na chvíli zabaví. Ovšem podávat dítěti kupované sušenky s vyšším obsahem cukru pravděpodobně není nejlepší volba. Lépe uděláte, když upečete domácí sušenky do zásoby. Navíc můžete děti přizvat k přípravě, čímž je zabavíte, něco nového naučíte a na výsledek pečení se budou o to více těšit. A mimochodem jsou tak výborné, že děti nebudou jejich jedinými strávníky.

Proč jsou banánové sušenky dobré nejen chuťově?

  • Hlavně proto že, banány jsou bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu, která je důležitá pro zdravý trávicí systém. Navíc jsou plné přírodních cukrů, které poskytují rychlou energii, ideální pro aktivní děti. Kromě toho obsahují i draslík, který je důležitý pro správnou funkci svalů a nervů v našich tělech.
  • Zdravé tuky: Ovesné vločky obsahují zdravé tuky, které jsou důležité pro vývoj mozku dětí.
  • Bez umělých sladidel: Banány dodají sušenkám přirozenou sladkost, takže není potřeba přidávat žádné umělé sladidlo.
  • Dlouhodobá energie: Díky vláknině a přírodním cukrům z banánů budou vaše děti mít dlouhotrvající energii.

Suroviny

  • 3-4 banány
  • Mléko (cca 3 polévkové lžíce)
  • Med (1 polévková lžíce, kdo má raději sladší dá dvě)
  • Skořice (1 polévková lžíce)
  • 180g mletých ovesných vloček

    Ano, opravdu toho více nepotřebujete.
Banánové sušenky pro děti

Banánové sušenky pro děti – postup přípravy

Banány rozmačkáme vidličkou na co nejjemnější kaši. Následně přidáme i další ingredience – med, mléko, skořici a nakonec i vločky. Měla by vám vzniknout hustá kaše. Pekáček nebo plech vymažeme, případně vyložíme papírem na pečení a pomocí lžíce vyskládáme z hutného těsta placičky. Na 200 stupňů pečeme připravené sušenky přibližně 15 až 20 minut. Jakmile sušenky zezlátnou, vypneme troubu a ještě horké sušenky opatrně přendáme na tácek.

Tipy navíc

  • Pokud skladujeme sušenky v uzavřené nádobě na chladném a suchém místě, mohou vydržet až týden. Ideálně by ale měly být spotřebovány co nejdříve pro nejlepší chuť.
  • Pokud jsou vaše batolata již zvyklá na pevnou stravu a nemají alergie na uvedené ingredience, mohou se banánové sušenky podávat jako zdravá svačina.
  • Zvýšit zájem vašich dětí o tyto sušenky můžete pomocí dalšího zdobení. Například je můžete udělat v polomáčené verzi, pomocí rozpuštěné čokolády, zdobit lentilkami nebo kousky sušeného banánu nebo sušenými brusinkami. Tím sice částečně opouštíme myšlenku zdravého receptu ale příležitostně si může dopřát každý – obzvláště děti. Dobrou chuť.

Co říkáte na tento článek?

Pobavilo
0
Užitečné
0
Super
0
Nic moc
0
Trapas
0
Tom Kalous
Zajímám se o finance, peníze, investice a pojištění. Baví mě řešit problémy lidí v oblasti peněz a finančnictví. Celoživotně se v tomto tématu vzdělávám.

    Chci k tomu něco říci

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *