Zdravé lívance, ideální volba pokud máte rádi sladké snídaně a nechcete hřešit. Je nespočet způsobů, jak je můžete připravit. My si představíme ty nejchutnější a nejjednodušší na přípravu. Po těchto nadýchaný lívancích se u vás doma rychle zapráší. Tak se pojďme podívat, co na ně budete potřebovat.
Borůvkové lívance
Suroviny:
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 2 polévkové lžíce třtinového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 0,5 lžičky jedlé sody
- 0,5 čajové lžičky skořice
- 1/4 lžičky mořské soli
- 1 velké vejce
- 1 šálek + 3 lžíce mandlového mléka
- 0,5 šálku řeckého jogurtu s plnotučným mlékem
- 2 polévkové lžíce avokádového oleje
- 1,5 lžičky vanilkového extraktu
- 2 šálky borůvek
- javorový sirup na podávání
Postup:
- Do velké mísy dejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a sůl a promíchejte.
- Ve střední míse vyšlehejte vejce, mandlové mléko, jogurt, avokádový olej a vanilku.
- Mokré přísady přidejte k suchým a míchejte, dokud se nespojí.
- Rozehřejte nepřilnavou pánev na středně nízkou teplotu a lehce ji potřete olejem.
- Pomocí naběračky nalijte těsto na pánev a rovnoměrně rozdělte borůvky na každou palačinku.
- Palačinky vařte 1 až 2 minuty nebo dokud se nevytvoří bubliny.
- Obraťte je a vařte další 1 až 2 minuty. Podávejte s javorovým sirupem.
TIP! Lívance můžete dochutit i medem, například pampeliškovým.
Banánové lívance
Suroviny:
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 0,5 lžičky jedlé sody
- 1 vrchovatá lžička skořice
- 1/4 mořské soli
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 2 střední banány
- 1 velké vejce
- 2/3 šálku mandlového mléka
- 2 polévkové lžíce avokádového oleje (+další na potření)
- 1,5 lžičky vanilkového extraktu
- javorový sirup na podávání
Postup:
- Do velké mísy dejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, sůl a muškátový oříšek. Promíchejte.
- Ve střední míse prošlehejte rozmačkaný banán, vejce, mandlové mléko, avokádový olej a vanilku.
- Mokré ingredience přidejte k suchým a míchejte, dokud se nespojí.
- Rozehřejte nepřilnavou pánev na středně nízkou teplotu a lehce ji potřete olejem. Pomocí naběračky nalijte těsto na pánev.
- Palačinky smažte 1 až 2 minuty z každé strany dokud nebudou propečené a z obou stran zlatohnědé.
- Podávejte s javorovým sirupem.
TIP! Víte, jaké benefity má pro vaše tělo šípkový čaj?
Lívance z mandlové mouky
Suroviny:
- 1,5 hrnku mandlové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/4 lžičky mořské soli
- 1/4 šálku mandlového mléka
- 2 velká vejce
- 1 polévková lžíce javorového sirupu
- 1 lžička vanilky
- extra panenský olivový olej
Postup:
- Ve středně velké míse promíchejte mandlovou mouku, prášek do pečiva a sůl.
- V malé misce vyšlehejte mandlové mléko, vejce, javorový sirup a vanilku.
- Mokré přísady vlijte do mísy se suchými přísadami a promíchejte. Pokud je těsto husté, přimíchejte více mandlového mléka.
- Rozpalte nepřilnavou pánev a potřete ji trochou olivového oleje. Na rozpálenou pánev nalijte pomocí naběračky těsto.
- Palačinky smažte 1 až 2 minuty z každé strany.
- Podávejte s javorovým sirupem.
Teď už si jen připravte dobrou kávu nebo čaj a užijte si vaši snídani. Dobrou chuť!
Co říkáte na tento článek?
Pobavilo
0
Užitečné
1
Super
0
Nic moc
0
Trapas
0