Vaření a recepty

Dokonalý recept na kokosový krém

Kokosový krém je osvěžující, lahodný a zároveň exotický dezert, který si získá srdce každého milovníka kokosu. Jeho příprava je jednoduchá a nenáročná, takže se do ní může pustit kdokoliv, ať už jste zkušený kuchař nebo začátečník. Přinášíme vám recept na dokonalý kokosový krém, který vás okouzlí svou jemností a bohatou chutí.

Dokonalý recept na kokosový krém

Ingredience

Pro přípravu kokosového krému budete potřebovat následující ingredience:

  • 400 ml kokosového mléka
  • 4 žloutky
  • 100 g cukru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 vanilkový lusk
  • špetka soli
  • na ozdobení: nastrouhaný kokos a čerstvé ovoce

Postup

Nejprve si připravíme základ kokosového krému. Do hrnce nalijte kokosové mléko a přidejte rozkrojený vanilkový lusk. Hrnec postavte na mírný oheň a nechte směs zvolna prohřát. Důležité je, aby se mléko nevařilo, pouze se zahřívalo, aby se do něj mohly uvolnit aromatické látky z vanilkového lusku.

Mezitím oddělte žloutky od bílků a žloutky dejte do mísy. Přidejte cukr a špetku soli a za pomocí šlehače je lehce vyšlehejte, dokud nedosáhnete pěkně hladké a světlé směsi. Poté do směsi postupně vmíchejte kukuřičný škrob, který pomůže zahustit krém.

Jakmile je kokosové mléko dobře prohřáté, vyjměte z něj vanilkový lusk a postupně ho přilijte do směsi se žloutky. Důležité je mléko přilévat postupně a neustále míchat, aby se směs nezačala srážet. Jakmile je směs dobře promíchaná a sjednocená, přelijte ji zpět do hrnce a vraťte na mírný oheň.

Teď přichází na řadu trpělivost. Kokosový krém musíte stále míchat, aby se nezačal připalovat, až se začne zahřívat. Postupně začne krém zhoustnout a získávat na konzistenci. Pokud máte pocit, že krém je již dostatečně hustý, odstraňte hrnec z ohně a nechte jej vychladnout. Během chladnutí krém ještě trochu ztuhne, takže nemusíte mít obavy, pokud se vám na začátku zdá příliš tekutý.

Jakmile je kokosový krém dostatečně vychladlý, přelijte ho do malých misek nebo pohárků. Krém poté můžete vložit do lednice, kde krém ztuhne. V lednička nechte kokosový krém minimálně 2-3 hodiny, ideálně však přes noc, aby se plně rozvinula jeho chuť.

Dokonalý recept na kokosový krém

Servírování

Před servírováním můžete kokosový krém ozdobit nastrouhaným kokosem nebo čerstvým ovocem, jako jsou plátky manga, jahody nebo kiwi. Tato ozdoba dodá krému hezký vzhled a přidá ještě další vrstvu chuti.

A nyní přichází ten nejsladší moment – ochutnání. Kokosový krém by měl mít jemnou a krémovou konzistenci, bohatou kokosovou chuť s lehkou vanilkovou vůní. Jeho svěžest a exotická aroma vás rozhodně okouzlí.

Tento recept na dokonalý kokosový krém je skvělou volbou pro sladký dezert nebo osvěžující dobroty během horkých letních dní. Můžete ho podávat samostatně nebo jako součást jiných dezertů, jako jsou dorty, palačinky nebo zmrzlina. Jeho lahodná chuť a jednoduchá příprava vás rozhodně přesvědčí, že se jedná o skutečně dokonalý recept.

Neváhejte a pusťte se do přípravy tohoto osvěžujícího a lahodného dezertu. Vaše chuťové buňky vám za to budou vděčné!

Dokonalý recept na kokosový krém

Inspirujte se dalšími recepty:

Co říkáte na tento článek?

Pobavilo
0
Užitečné
0
Super
0
Nic moc
0
Trapas
0
Kamila Vargová
Jsem studentkou VŠ v Praze. Ráda píšu, maluju a hraju na klavír. Maluju v aplikaci Procreate třeba portréty, cokoliv podle fotografií a následně je tisknu na oblečení. Tudíž se jedná o originální kousky. Baví mě také

Chci k tomu něco říci

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *