Pro někoho je to nezdravá záležitost, pro někoho záležitost srdeční. Pokud patříte k té druhé skupině lidí, která může mít burger k obědu i k večeři, tak jistě víte, že správný dresink je podstatnou součástí každého správného burgeru. Hamburgery se rychle staly populární prakticky po celém světě. Ať už se jedná o jednoduchý burger z fastfoodu nebo vymazlený „dvouručák“ z nejlepších podniků, dresing je vždy důležitý a z velké části utváří chuť burgeru. A právě na druhy dresingů se dnes společně podíváme.
Nejlepší dresing k hovězímu masu
Základem klasického burgeru je pořádný flák mletého hovězího. Takže si rovnou pojďme říci, jakým dresingem takový burger skvěle ochutit.
BBQ dresing
Naprostá klasika, se kterou prakticky nemůžete šlápnout vedle. Dnes je v obchodech k dostání poměrně široká nabídka, ovšem pokud mít celý burger opravdu domácí, můžete si doma udělat i tento dresing. Zde máte návod, který ovšem můžete upravit dle vlastních chutí.
- 4 lžíce majonézy
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce medu
- 1 lžička octa
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté papriky
- Sůl a pepř podle chuti a potřeby
Domácí dresing
Tento dresing se vyskytuje pod mnoha názvy, každopádně důvod jeho vzniku je jasný – napodobit dresing jednoho z nejznámějších fastfoodů. Důležitější než název, je jeho skvělá chuť.
- 4 lžíce majonézy
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 10 kapek worcesterové omáčky
- 1 sterilizovaná okurka nakrájená na co nejdrobnější kousky
- 1/2 cibule nakrájená opět na co nejdrobnější kousky
- Sůl a pepř podle chuti a potřeby
Chipotle dresing
Zde si přijdou na své milovníci lehce pikantních dresingů. Název je totiž odvozen od „chipotles“ což jsou zauzené papričky jalapeňos. Příprava není složitá a výsledek skvělý.
- 5 lžic majonézy
- 4 chipotle papričky
- Trocha limetové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti a potřeby
Tentokrát vše pouze společně rozmixujte a dochuťte solí a pepřem.
Nejlepší dresing ke kuřecímu masu
Burgery jsou velice variabilní pokrm. Můžete kombinovat tisíce různých komponentů. Jednou z variant, která nabrala na popularitě, je varianta s kuřecím masem. A proto se podíváme na dva dresingy, které můžete použít nejen na kuřecí burgery.
Česnekový dresing
Jednoduchý recept pro příznivce jemně štiplavé chuti česneku.
- 4 lžíce majonézy
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička medu
- Sůl a pepř podle chuti a potřeby
Ranch dresing
Pro některé trochu méně známá kombinace, ovšem možná právě proto přinese tento dresing příjemnou změnu na váš stůl.
- 4 lžíce majonézy
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce čerstvého citronového džusu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- 1 lžička sušeného kopru
- 1 lžička sušené pažitky
- Sůl a pepř podle chuti a potřeby
Nebojte se u receptů na dresingy experimentovat, vždyť právě tak vznikli ty nejlepší z nich. Dobrou chuť.