InternetJak na ...Návod

Jak na uložená hesla v telefonu? + tip na aplikaci

Také máte neustálý problém s hesly? Znáte to, nechcete používat to samé heslo znovu a znovu, ale zároveň už nevíte jaká hesla si máte vymýšlet. A kdo si je má všechny pamatovat?

Dnes nám už téměř každá stránka, na které se registrujeme, nabízí vytvoření silného hesla. To je skvělé, problém ale nastává když vidíme, že to navrhované heslo vypadá zhruba nějak takto „iGh65XhfulHkfu0532“. Jak je možné si něco takového vůbec zapamatovat a zároveň se při zadávání nesplést? Je samozřejmě možné psát si hesla na papír, ale to celé pak popírá tu hlavní charakteristiku silného hesla – bezpečnost.

Tento problém řeší určitě každý, kdo má založený účet na více než jedné stránce. A zde přichází na řadu skvělý pomocník. O čem to konkrétně mluvím? Ano, přesně tak, jedná se o různé aplikace, které si hesla zapamatují a automaticky je doplňují do předmětného okénka. Vaše uložená hesla tak můžete mít stále po ruce.

Pokud problém s pamatováním si hesel nemáte, možná máte eidetickou paměť a v tom případě žádné pomůcky určitě nepotřebujete.

Pro vás ostatní máme níže doporučení na uchovávání hesel a také vám přiblížíme jednu konkrétní aplikaci k tomu určenou.

Hesla uložená přímo v Google Chrome nebo v Mozille Firefox

Spousta lidí používá každodenně právě webové prohlížeče Google Chrome nebo Mozillu Firefox. Oba tyto prohlížeče obsahují službu správce hesel, která dělá přesně to, co byste od ní očekávali. Spravuje přihlašovací jména a hesla.

Obě tyto služby jsou uzpůsobené jak pro použití v telefonu, tak pro použití v počítači. Můžete tedy přepojit svá zařízení a přihlásit se na počítači, i když jste se původně přihlašovali přes telefon a naopak.

Nejlepší je, že správce hesel automaticky hesla doplňuje za vás, nemusíte si je proto vůbec pamatovat ani složitě vyhledávat. Obecně je využívání těchto prohlížečů a jejich správců hesel jednoduchý a levný způsob jak mít svá hesla vždy u sebe. Otázkou ale samozřejmě zůstává, jak moc jsou tyto aplikace bezpečné a jestli není stále možné se k uloženým údajům dostat.

Návod k tomu, jak si můžete svá hesla uschovat v aplikaci Google Chrome naleznete zde a pro Mozillu Firefox naleznete postup zde.

Propojení s účtem Google v telefonu má ale mimo uchovávání hesel i další výhodu. Pokud například ztratíte telefon a potřebujete jej najít, je toto možné skrze propojení účtů od Googlu v jednotlivých zařízeních.

Aplikace telefonu pro správu hesel

Uložená hesla dokážete najít v samotném telefonu.

Mobily se systémem Android jsou pod správou společnosti Google. Hesla v těchto zařízeních je proto možné spravovat přes Google Chrome tak, jak je to popsáno výše.

Telefony s iOS mají také automatické ukládání hesel, tyto hesla je pak možné najít v nastaveních mobilu.

Uložená hesla v telefonu bez jakékoli další aplikace ale nejsou zabezpečená. Není proto vyloučení, že se k těmto heslům dostane nepovolaná osoba. Vždy je proto lepší zvážit speciální aplikace, která vaše hesla uchová a ochrání.

Níže vám přináším recenzi na aplikaci 1Password, kterou jsem osobně vyzkoušela a používám ji každý den.

product-image

Aplikace 1Password

10

Jedná se o aplikaci, kterou si můžete nainstalovat jak do telefonu tak do počítače nebo tabletu. Její princip spočívá v tom, že si zapamatujete pouze jedno jediné heslo a následně po jeho zadání máte přístup k veškerým přihlašovacím údajům. Pokud se registrujete na nové stránce, heslo spolu s přihlašovacím jménem si můžete dát rovnou do aplikace uložit a budete k němu mít přístup až dokud jej nevymažete z databáze. Aplikace je placená, takže máte jistotu, že celý tým pracuje na tom, aby byla co nejbezpečnější a neustále aktuální.

Výhody aplikace
  • máte jistotu bezpečí
  • stačí si zapamatovat jedno heslo
  • je možné ji používat v mobilu, tabletu i v počítači
  • 1GB úložiště hesel
  • účet až pro 5 rodinných příslušníků
Nevýhody
  • stojí cca 830,-Kč ročně

Co říkáte na tento článek?

Pobavilo
0
Užitečné
0
Super
0
Nic moc
0
Trapas
0
VerTamas
Nevím, jestli jsem kreativní duše, ale psaní mě baví. Zároveň také ráda čtu, cestuju, vařím nebo chodím cvičit.

    Chci k tomu něco říci

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Více:Internet