Jak na ...

7 neotřelých tipů, jak se naučit cizí jazyk

Pokud jste se někdy učili cizí jazyk, určitě jste přemýšleli nad tím, jak si to usnadnit nebo udělat zábavnější. Zkoušeli jste následující?

7 konkrétních tipů, jak se učit cizí jazyk?

Všichni určitě známe tipy jako čtení knih nebo koukání na seriály v cílovém jazyce. Existují ale i jiné a zajímavější metody, jak se naučit jazyk, kterým nemluvíme.

Online kamarádi

V dnešní moderní době plné nejrůznějších aplikací a webových stránek není nic jednoduššího, než si najít spoustu nových přátel z cizích zemí. Na výběr máme aplikace jako třeba: FluentU, Airtripp, MEEFF, Friends Talk nebo třeba Facebook Groups.

Randění v cizím jazyce

Když už máte kamarády na síti, můžete taky zabrousit do aplikací na randění nebo seznamek. Nejznámější možností je Tinder, Badoo nebo OkCupid. Člověk si procvičí jinou slovní zásobu a případné rande může být také skvělým cvičením.

Příručky v cizím jazyce

Zkuste si pořídit příručku nebo najít návod na něco, co jste chtěli vytvořit či uvařit. Rádi zahradničíte? Pořiďte si knihu o květinách v cizím jazyce, naučíte se více než jen jména rostlin. Stejně tak s recepty si zapamatujete názvy potravin a praktická slovíčka do kuchyně raz dva. Kouzlo spočívá v tom, že slova nejen čtete ale rovnou se vám spojují s předměty a činností.

Elektrická zařízení v jiném jazyce

Přepnutím telefonu, počítače nebo třeba i jen Facebooku do cizího jazyka se vám otevře nová škála možností, jak se učit cizí jazyk. Ani si toho nevšimnete a váš mozek bude nová slovíčka přímo nasávat.

Polepení předmětů cedulkami se slovíčky

Tato metoda je výborná pro předměty denní potřeby. Potřebujete jen samolepicí papírky a tužku. Všechny objekty, které doma máte, polepíte papírky, na které napíšete názvy předmětů v cizím jazyce. Když nějakou věc používáte, můžete slovo přečíst nahlas.

Přemýšlení v cizím jazyce

Tato metoda je sice pro pokročilejší, na druhou stranu je velmi efektivní a s její pomocí se mohou vaše jazykové schopnosti rapidně zlepšit. Ze začátku to může být lehce divné, přemýšlet nebo si i mluvit pro sebe v cizím jazyce se ale po chvíli to stane druhou přirozeností.

Učení se třetího jazyka v dalším jazyce

Tento tip je pro jen ty velmi zapálené a ty, kteří už hovoří jiným cizím jazykem. Tato metoda se může zdát zprvu trochu chaotická, ale používání dvou cizích jazyků najednou se můžete velmi dobře naučit větší citlivosti v jazyku. Potřebujete jen učebnici nebo internetovou stránku v jazyce, který už umíte o jazyku, který se chcete naučit.

Co říkáte na tento článek?

Pobavilo
0
Užitečné
0
Super
0
Nic moc
0
Trapas
0

1 Komentáře

  1. […] 7 neotřelých tipů, jak se naučit cizí jazyk […]

Chci k tomu něco říci

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *